Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - آلبوم موسیقی بلوچستان(موسیقی نواحی ایران 75) با نام «از طرب تا خلسه» که شاملِ آهنگ‌های بلوچی است با پژوهش، ضبط و نگارش متنِ «ژان دورینگ» توسط انتشارات ماهور منتشر شد.
در فرهنگ بلوچ‌ها، موسیقی مردان و زنان را از تولد تا مرگ همراهی می‌کند. مانند شپتاکی، که زنان شش شب متوالی پس از تولد کودک می‌خوانند تا موتک یا آواز سوگواری که زنان در مراسم تدفین می‌خوانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موسیقی کودک را می‌خواباند (لیلو)، به مراسم ختنه‌سوران و مراحل گوناگون مراسم عروسی (سالُنک، نازینک، لَهرو، هالو و غیره) رسمیت می‌دهد، در مراسم گوآتی درمان می‌کند، در مراسم دَمال، عبادت را تعالی می‌بخشد، شادی می‌آورد و اندوه را با ساز و آواز به شکل (الحان) در فرم‌های مقامی (زهیریک، زهیروک، به معنی اندوه) بیان می‌کند. در کل، موسیقی وسیله‌ای است برای بیان شعر: شعر بلوچی، غزل‌های صوفیانه‌ی فارسی، و حماسه‌های بزرگ (هانی و شی مُرید، دُدا بالاچ، میر کَمبر، لالا و گرانازو غیره). آهنگ‌هایی که اینجا ارائه می‌‌شوند متعلق به ناحیه‌ی مکران، در جنوب بلوچستان‌اند (بلوچستان ایران و پاکستان) که با آوازهای شمال شرق بلوچستان فرق دارد. موسیقیدانان مکران به‌راحتی بین ایران و پاکستان. و عمان رفت‌و‌آمد می‌کنند و برخی از آنها برای همیشه در کراچی اقامت کرده‌‌اند، که بیشتر شیارهای این دو سی‌دی در آنجا ضبط شده‌اند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۲۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم عیسی قلی‌پور هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی و از آخرین بازماندگان بخشی‌های کرمانج خراسان شمالی را تسلیت گفت.

در متن پیام محمود سالاری آمده است:

«إنا لله و إنا الیه راجعون

بزرگان موسیقی مقامی در این خاک پهناور هر کدام سرمایه ای سترگ اند که مانندشان یافت نمی شود و باید آنان را کیمیاهای فرهنگ و هنر ایران اسلامی خواند.

درگذشت استاد عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی که از ناموران موسیقی خراسان شمالی بود و به گویش‌های ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی مسلط و سالیانی را خنیاگر نغمات مذهبی و آیینی بود از همین سنخ است.

درگذشت این استاد نامی را به همه هنردوستان و اصحاب فرهنگ و هنر ایران اسلامی تسلیت عرض می‌کنم.

رفتن او سنگین و ثلمه ای است بر پیکر موسیقی خراسان شمالی.

روح مطهرش غرق در رحمت الهی باد.»

کد خبر 6096174 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • «روایت اول» از ردیف یک موسیقی‌دان مهم منتشر شد/خواندن یک قصه جالب
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • مرحوم قلی‌پور کیمیای فرهنگ و هنر ایران اسلامی بود
  • عملیات بازگشایی محور ماهور برنجی در دزفول انجام می‌شود
  • تلاش برای بازگشایی محور منطقه عشایری ماهور برنجی دزفول