Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجموعه اشعار استاد پیشکسوت غلامرضا بهاری متخلص به "پژواک" حاوی مطالب و مضامین ناب و اصیل در خصوص اشعار آیینی انقلابی و اجتماعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بهارانه، گویا شاعر با درد و رنج در دوران زندگی پر فراز نشیب خود ، توانسته است برش عمیقی به متن جامعه بزند و زندگی خود را در قالب درد ها و رنج هابه صورت ادبیات داستان وار در قالب های شعر فارسی ، منجمله : غزل به تصویر بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاعر با مدادهای رنگی کلمات با استادی و چیره دستی تمام دست به نگار گری زده است و با خلق هر شعری ، تابلویی زیبا را به تصویر خیال کشیده است.

هر شعر شاعر، بسان هارمونی کلمات، سمفونی زیبایی را از دایره ی نت های کلمات ، برای مخاطب به اجرا در آورده است ،طوریکه موسیقی کلمات بسان سازی خوش نوا در دستان هنرمندانه ی شاعر ،شروع به خلق زیباترین آوا های کلامی می نماید.

استاد غلامرضا بهاری یکی از پیشکسوتان نادر شعر استان همدان است که در دیار عارف نامی ، حکیم فرزانه شیخ محمد بهاری  در شهر بهار ،چشم به جهان هستی گشود و از کودکی با شرکت در آیین های مذهبی عاشورای حسینی به خصوص "تعزیه "دل و جانش را با اشعار آیینی به زبان ترکی آشنا نمود .

شکل گیری مفاهیم مذهبی،آیینی و گذر از زندگی پر فراز و نشیب شاعر را به مدیحه سرای اهل بیت  تبدیل نمود.

 

▪️ طوریکه هر ساله با نزدیک شدن به ایام سوگواری سالار شهیدان مداحان اهل بیت کریمه به #شاعر گرانقدر استاد بهاری سفارش "شعر آیینی" در رثای "امام حسین" و "خاندان عصمت و طهارت" و یاران باوفای امام را می دهند  واین یک بخش غنی در زندگی و دوران شعری شاعر می باشد که به صورت نمادین و برجسته در اشعار شاعر با جامه ی دیبا از شعر آیینی در کتاب بر فراز خلسه به زبان ترکی خود نمایی و جلوه گری می نماید.

بخش دیگر اشعار شاعر در کتاب برفراز خلسه به اشعار انقلابی ، شهادت و دفاع مقدس برمیگردد که این مضامین ناب در سروده های انقلابی با اولین شعر در مجموعه اشعار کتاب بر فراز خلسه با غزل تا حوالی خورشید به یاد خواهر زاده استاد بهاری شهید مفقود الاثر حمید احمدی شجاع با زیبایی تمام در این مجموعه خودنمایی میکند.

دفتر آفرینش های ادبی حوزه ی هنری  استان همدان در نقد کتاب استاد  بهاری چنین می نویسد:

"بر فراز خلسه" حاوی مضامین گونا گون شعری اعم از : انقلابی ، آئینی ، اجتماعی ، عاشقانه و ...  می باشد که نشان از ذوق ، طراوت و شاعرانگی پر شور استاد بهاری است.

در این میان حوزه هنری استان همدان در جهت تکریم مفاخر و بزرگان ادبیات  پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین،  آثار استاد غلامرضا بهاری را از پس پیگیری های فراوان آقای "جواد نوری" در هیئت کتاب مجموعه اشعار با نام بر فراز خلسه گردآوری و تدوین نموده است.

اشعار فاخر و تاثیر زبان ترکی استاد بهاری به حدی است که می توان (پژواک ) این شاعر خوشنام و مردمی را یکی از نام آورترین شعرای شعر ترکی در منطقه غرب کشور به شما آورد.

امید است افزون بر کتاب بر فراز  خلسه ، سروده های ترکی این شاعر نام آشنا که زیر چاپ قراردارد به زودی به دست مخاطبین شعر ترکی برسد.

استاد سید مجتبی هادئی  منتقد  برجسته در "حوزه ادبیات فارسی" در خصوص شاعر گرانقدر (پژواک) چنین میگوید:

هنرمند شاعر( بهاری)  از استدلال می گذرد و با احساس و عاطفه و تخیل و آرمان ها ،نیازها ،حرمان ها و حسرت ها ی بشریت را در آیینه شعر خود با کلام هنری و در گستره ی زیبایی شناسانه عرضه میدارد .

از تبار هنرمندان خلاق ،گویا مرد حسرت و حرمان استاد غلامرضا بهاری بسان ستاره ای درخشید و در قامت درختی تناور سایه گسترده ودر برهوت عواطف سر بر افراشته ، بالیده و نالیده و روان های مشتاق و عشاق را با زلال شعر سیراب نموده است.

شعر (پژواک ) از فرهنگ دینی ، ایرانی ، تعزیه و نوحه آغازیده و سیر تعالی خود را در مدت پنجاه سال طی نموده  ، بر کیفیت و کمیت افزوده و کلام را غنی و سرشار کرده است.

(پژواک) دردها و رنج ها و حرمانهای خود و مردم جامعه ی خود را در بلور شعر به گونه ای شفاف و به دور از تعقید لفظی و معنوی نمایانده و به دوستداران فرهنگ و معرفت و ادب تقدیم نموده است . 

جواد نوری یکی دیگر از منتقدین و پژو هشگران حوزه ادبیات که در چاپ مجموعه اشعار (پژواک) نقش به سزایی داشته است در مورد "استاد بهاری" چنین میگوید :

اگر چه در عرف امروز شخصیت هنرمند و جایگاه هنری اش را در سایه ی وجود قطعه کاغذ نه چندان با ارزش که نام آن مدرک تحصیلی است می دانند ، اما مسلما چنین نیست که جوهره ی هنرمندی ، استعداد ذاتی و نبوغ فردی و شخصیت هنری یک فرد با چنین مدارکی به دست آید.

استاد غلامرضا بهاری یکی از هنرمندانی است که موقعیت هنری خود را در پیچ و تاب مصائب و سختیهای زندگی به دست آورده است و این گفته ، به شهادت آثار ایشان مشهود است.

دوران شکوفا یی و به ثمر نشستن

درخت هنر ایشان در ارائه ی غزل هایی با تخیل شاعرانه قوی ، حس زیبایی شناسی موفق  و مکاشفات در حوزه ی شخصی است که البته چرخش روز گار آسودگی و فراغت را برای ایشان باقی نگذاشته است و این ها تمام در استحکام بنیه ی شعری و هنری ایشان موثر بوده و دست آورده های این فراز و نشیب های گران قیمت شاعرانگی شاعر است .

وجود همین تجربه های عالی است که صافی دل و ضمیر  استاد بهاری را از پرده برون آورده است و شنیدنی است آن که میگوید:

سر تکیه می دهد چو به دستان خالی ام

پر میزند پرنده ی غم  در حوالی ام

شیری که خورده ام همه از دیده میک

از بس داده زال زمان گوش مالی ام

 

مهدی طراوتی توانا دیگر شاعر و منتقد در خصوص استاد بهاری چنین میگوید:

 

شعر( پژواک ) سخن دل است که از کوره ی جان برون میتراود. خراب درد و دلدادگی می شود و در قالب کلام و کلمه بلوری زلال میشود  تا ما از آن حدیث عشق بنوشیم . گوش جان اگر فرا دهید صدای پژواک شعری را می شنوید که می گوید:

 

فریادم از تراکم رنج زمانه نیست

نالم ار آنکه عشق و وفا جز فسانه نیست

 

واین کیست که چنین از فسانه ی روزگار و افسون چرخ به ناله بر آمده است  و رنج معاش مادی زمانه را در قحط عشق  و وفا به هیچ می انگارد چنان که می نگرم شهریار تبریزی نیز چنین قامت و بلندی حدیث دل را به شعر کشاند و استاد بهاری نیز همینطور به جاست که او  را نیز شهریار شهر بهار این دیار کهن عارفان و سالکان نامید .

استاد بهاری کسی است که معنای  شعر را در یک زبان تاب نیاورده و شعرهای ترکی اش به خصوص دردهه ی آخر دوران شاعرانگی اش ، حلاوت بخش محفل معنا شده است.

همان که گفت :

بهاری ،شانلی دیاریم، همدانی به به گی

چیرپینار سنده هله شائلی عارف آورده گی

 

استاد محمد صفایی استاد دانشگاه و رئیس انجمن متون کلاسیک بهار در مورد ( پژواک ) چنین میگوید :

کتاب بر فراز خلسه روایتگر روزگار کهن ، گزیده ای است از اشعار ترکی و فارسی استاد غلامرضا بهاری که می توان  آنرا کمینه ای از جهان شاعرانه نامید . جهانی که مبتنی است بر الهام و تجربه .این استعاره اگر چه بر آیند زندگی تجربی  و عملی شاعر است ، اما دریافت های آن همراه و همزاد با کشف و شهود است .

نگاه آگاهانه توام با وسعت دید شاعر یاد آور شعر و زبان آذری سرایان کهن دیار بهار می باشد . هر کس که با جهان و جهانبینی شاعر آشنا باشد با خواندن اشعاری از کتاب بر فراز خلسه ، کسالت و رخوت حاکم بر احساس روز گار را یک سو نهاده ، در باغ خاطر کاروانی شعر به سرزمین  شکوه و شکوفه نیاکانمان رهنمون میشود.

خلق و آفرینش معنای تازه، ترکیبات ابداعی ، عنان گسیختگی و ازدحام شعف و شعور ،یکرنگی و فریبندگی واژگان ، رسایی و روشنی جملات و در نهایت ،:قدرت احضار کلمات و به صف کشیدن مکنونات قلبی شاعر ،این کتاب را خواندنی ساخته است.

مهدی رهنما

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۱۸۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است

به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک، انسیه شمس اللهی در سومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک در بخش مستندهای مستمر با موضوع هنر و ادبیات ایرانی- اسلامی برگزیده شده است.

او با اشاره به این که در دو دوره گذشته از جشنواره پژواک هم برگزیده شده است، گفت: در دوره اول جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با مستند«ماجرای نیما» برگزیده شدم. این مستند درباره شعر نو بود و اینکه با گذشت صد سال از آمدن این قالب چه میزان بین مردم جا افتاده است و... علاوه بر این، با عنوان برنامه «قهرمانان نمی میرند» که به مناسبت هفته دفاع مقدس تهیه شده بود، برگزیده شده ام. این برنامه روایتگر شهادت هفت تن از شخصیت های مهم دفاع مقدس بود.


وی با اشاره به دلایل برگزیده شدن اثرش در جشنواره افزود: در این دوره از جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با عنوان اثر«موسیقی کبیر» که درباره اصالت موسیقی شرقی است، برگزیده شده ام. به نظرم سوژه انتخابی من یکی از دلایلی بود که باعث شد این اثر برگزیده شود. گرچه سوژه نو نیست، اما سعی کردم از زاویه ای تازه به این موضوع بپردازم. به نظرم پرداخت خلاقانه بسیار حائز اهمیت است و باعث دیده و شنیده شدن اثرم شده است. در فرم و نحوه ساخت برنامه هم تلاش کردم که از ریتم خوبی برخوردار باشد.


شمس اللهی، با تاکید به انتخاب سوژه نو در ساخت مستند عنوان کرد: در تهیه برنامه هایم همیشه تلاش می کنم که سوژه برای شنوندگان نو باشد، حتی اگر سوژه جدید نباشد به این موضوع که زاویه دید نویی داشته باشد، متمرکز می شوم و بیشتر به دنبال بخش هایی هستم که کمتر درباره آن صحبت شده و به آن پرداخته شده است. برای من بسیار اهمیت دارد که زاویه دید برای شنونده جالب، جذاب و سرگرم کننده باشد. بنابراین از تکرار پرهیز می کنم. ضمن اینکه به شدت به ریتم برنامه توجه می کنم. البته روایت هم خیلی مهم است.

دیگر خبرها

  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • حضور پیشکسوتان تیم ملی فوتبال در اردوی آزادکاران جوان
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان